Ik heb de Waterpik WP-100 nu enkele maanden in bezit, en heb gewacht met een review tot de tandarts controle. Ik gebruik de Waterpik dagelijks, zo'n 2-3 keer per dag. Conclusie na tandarts controle: veel minder tandsteen dan in al die jaren ervoor! (note: ik heb jaarlijkse tandarts controle i.p.v. halfjaarlijks, aangezien ik nog geen gaatjes heb en verder ook niets mankeer aan het gebit, m.u.v. tandsteen).
Dit is de eerste keer in jaren dat de tandarts op slechts 1 plek wat tandsteen moest weghalen, dit was afgelopen 10 jaar beduidend meer.
De Waterpik is een prima apparaat, mits je 'm goed gebruikt en regelmatig (1x per maand) ontkalt. Vooral het ontkalken is erg belangrijk, ik heb gemerkt dat de tip anders moeizamer in/uit de houder gaat.
Ook de eerste keren is het wat wennen in gebruik, je spuit jezelf en/of de keuken/badkamer al snel onder met water :-) . Maar als je het eenmaal in de hand hebt, is de Waterpik gewoon heel prettig.
Begin de eerste week vooral niet gelijk op waterkracht stand 10, maar bouw het wekelijks op vanaf stand 2, en elke week één stand erbij. Het tandvlees zal moeten wennen aan de ferme waterstraal. Ik ben zelf in week 2 iets te enthousiast geweest en van stand 2 naar stand 6 gegaan, vervolgens ging mijn tandvlees ietwat ontsteken. Doe mij dus niet na hierin en bouw het rustig op ;-).
Zoals hierboven al genoemd: ontkalk de Waterpik regelmatig, dan heb je er lang plezier van. Ik las hier in enkele reviews over de wat matige kwaliteit van materiaal, en ja, hier ben ik het wel mee eens, het voelt allemaal wat goedkoop aan. Ik vind de prijs voor dit apparaat, alleen om die reden, aan de hoge kant. De Waterpik doet daarentegen wel veel goed, getuige een positieve tandarts :-) .
Pluspunten
- Minder tandsteen
- Schoner gebit